Четирима души получиха шанс за нов живот след като близките на изпаднала

...
Четирима души получиха шанс за нов живот след като близките на изпаднала
Коментари Харесай

Жена почина във Варна, но даде шанс за живот на четирима души

Четирима души получиха шанс за нов живот след като околните на изпаднала в мозъчна гибел 48-годишна жена взеха решение да дарят нейните органи, оповестиха

Изпълнителна организация „ Медицински контрол “.На 29 септември екип от „ Св. Марина “ във Варна, с началник проф. доктор Вилиян Платиканов, открива донорската обстановка – пациентка с мозъчен кръвоизлив е в мозъчна гибел.

В тежкия миг нейните близки вземат хуманното решение да дарят органите ѝ за трансплантация и да спасят човешки животи, предава Бтв.

.На 30 септември по искане на „ Медицински контрол “ и със съдействието на Министерството на здравеопазването е организиран полет със аероплан „ Спартан ”. Екипаж от състава на Военновъздушните сили на Българската войска извършва сполучливо задача по обезпечаване на въздушен превоз на два медицински екипа за експлантация на органите.

На 39-годишен пациент е трансплантиран черен дроб във Военномедицинска академия, а в МБАЛ „ Лозенец “ са присадени бъбреци на 39-годишна жена и 67-годишен мъж. По линия на съглашение за съдействие сърцето е предоставено на Румъния заради липса на подобаващи реципиенти у нас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР